Zara Foodstuff Industries Sdn. Bhd

Resipi

Tofu Pes Ikan Cap Kipas Udang di Hari Raya

 

Bahan-Bahan

Tofu Jepun – dipotong 6 bahagian
100g isi ikan merah – dibahagi kepada 6 bahagian
Sedikit lada benggala merah (capsicum) – didadu kecil
Sedikit lada benggala hijau (capsicum) – didadu kecil

Bahan-bahan untuk sos

2 sudu besar Kicap Sayur Manis CAP KIPAS UDANG
1 sudu besar Sos Manis Sedap CAP KIPAS UDANG
2 sudu besar air
1 sudu kecil sos tiram
3 sudu minyak bijan Cara Penyediaan

1. Buatkan lubang pada bahagian tengah tofu
2. Sumbatkan pes ikan ke dalam tofu dan taburkan lada benggala yang telah didadu tadi pada bahagian atas.
3. Masukkan kesemua bahan-bahan sos diatas termasuk Kicap Sayur Manis CAP KIPAS UDANG dan Sos Manis Sedap CAP KIPAS UDANG ke dalam mangkuk. Sebatikan kesemua bahan tadi.
4. Buangkan air stim yang berlebihan pada tofu yang telah distim. Tuangkan campuran sos yang telah disediakan ke atas tofu.

Siap untuk di hidangkan! Cepat, Mudah & Sedap!!!