Jump to Navigation
Utama
Zara Foodstuff
Cap Kipas Udang
Kualiti
Resipi
Galeri
Hubungi Kami
Kerjaya
"TERBARU!! SET DOORGIFT"
SET EMAS
SET MERAH
SET PUTIH
Kebab ayam @ daging Cap Kipas Udang
Bahan-bahan
½ cawan Kicap Manis Cap Kipas Udang
1 sudu minyak bijan
2 sudu madu
2 sudu paprika
½ inci halia- dihiris nipis
2 ulas bawang putih- dicincang
4 keping dada ayam atau 350g daging- dipotong dadu
2 biji lada benggala (merah dan kuning)
1 biji bawang besar - dipotong wedges
Bahan – bahan untuk sos
4 sudu sos Cili CAP KIPAS UDANG
3 sudu Sos Tomato CAP KIPAS UDANG
Sedikit perahan jus lemon
1 sudu biji bijan
Cara-cara Penyediaan
Ambil mangkuk,satukan semua bahan A dan kacau sehingga sebati
Masukkan daging ayam tadi dan perapkan selama 2-3 jam
Setelah proses perapan berakhir, ambil lidi satay dan cucuk ayam/daging tadi diselang-selikan dengan lada benggala dan bawang .
Sediakan tempat pemanggang dan panggang kebab tadi sehingga masak
Cara penyediaan sos
satukan semua bahan sos tadi dan kacau sehingga semuanya mesra.
User Rating:
5
Average:
5
(
1
vote)
Your browser does not support the audio element.