Jump to Navigation
Utama
Zara Foodstuff
Cap Kipas Udang
Kualiti
Resipi
Galeri
Hubungi Kami
Kerjaya
"TERBARU!! SET DOORGIFT"
SET EMAS
SET MERAH
SET PUTIH
Ayam masam manis Cap Kipas Udang
Bahan-bahan
½ Kg ayam – dipotong kecil dan digoreng separuh masak
20 biji cili kering- dikisar
1 biji bawang besar – dikisar
2 ulas bawang putih – dikisar
1 inci halia – dikisar
10 biji lada hitam
3 sudu besar Sos cili CAP KIPAS UDANG
2 sudu besar Sos tomato CAP KIPAS UDANG
Garam secukup rasa dan sedikit gula
Sedikit daun bawang dan daun sup
Bahan- bahan tumis
1 batang serai- dihiris
2 ulas bawang merah – dihiris
1 kuntum bunga lawang
3 biji bunga cengkih
2 biji buah pelage
1 batang kulit kayu manis
Cara-caranya
Panaskan minyak, tumis semua bahan tumis hingga naik bau wangi
Masukkan bahan kisar, kacau sebati
Masukkan Sos cili CAP KIPAS UDANG dan sos tomato CAP KIPAS UDANG, garam secukup rasa dan sedikit gula
Masukkan ayam yang telah digoreng separuh masak. Masak sehingga kuah menjadi pekat.
Masukkan daun bawang dan daun sup, kacau sehingga sebati. Matikan api
Sedia untuk dihidang
User Rating:
5
Average:
5
(
1
vote)
Your browser does not support the audio element.